De chronologische tijdlijn is terug op Instagram

Chronologische tijdlijn

Na 5 jaar maakt Instagram het weer mogelijk om foto’s en video’s op een chronologische volgorde weer te geven. Gebruikers van Instagram kunnen er nu zelf voor kiezen om eerst de nieuwste Instagram-posts op hun tijdlijn te zien en dus niet de berichten die het algoritme van Instagram selecteert. Instagram stapte in 2016 over van een chronologische tijdlijn op het huidige model. Sommige gebruikers ergerden zich aan die verandering: vooral posts met veel likes kregen de spotlight en het is mogelijk dat je een post van een vriend(in) niet voorbij zag komen. Ook veel oudere berichten kwamen bovenaan te staan. Al jaren vragen gebruikers naar de terugkeer van de chronologische tijdlijn. Nu is het eindelijk zover, want de optie is sinds vorige week voor iedereen uitgerold met de naam ‘Following’.

Meerdere tijdlijn opties

Bij deze tijdlijn blijft het niet. Naast Following krijg Instagram ook een Favorites-tijdlijn. Hier worden alleen de berichten getoond van accounts waarvan jij zelf hebt aangegeven dat je ze in je tijdlijn wil zien. Je kan maximaal vijftig accounts op deze lijst plaatsen. Accounts die je hebt toegevoegd aan je Favorites-filter zullen ook hoger in de gewone tijdlijn verschijnen.

De ‘standaard’ tijdlijn blijft gewoon beschikbaar via de Home-knop. Hier worden berichten op de volgorde getoond waarvan het Instagram-algoritme denkt dat die voor jou het beste werkt. Je ziet hier bovendien bericht suggesties vanuit Instagram.

Het klassieke home-scherm verdwijnt dus niet; als je de app opent, krijg je nog steeds eerst de tijdlijn te zien op basis van de posts die het algoritme aan je voorstelt. Maar je hebt nu wel de keuze om het weer op de ‘oude’ chronologische manier te zien. Je kan veranderen naar een andere tijdlijn door linksboven op het Instagram logo te klikken. Met deze keuzemogelijkheden krijgen gebruikers weer meer invloed over wat ze te zien krijgen.

Op de hoogte blijven?

1 uur gratis advies?

Drop hieronder jouw gegevens en ik neem  contact met je op!